Niezalogowany
zmień rozmiar:

Technikum Zawodowe nr 1 w Słupsku

Adres: Przemysłowa 100
76-200 Słupsk
pokaż na mapie
Dyrektor: Małgorzata Iwańska
Strona WWW: www.szkoly-slupsk.pl
E-mail: kontakt@szkoly-slupsk.pl

Opis oferty:


​Technik hotelarstwa

To praca pełna ekscytacji. Zawód dla najlepszych.
Coraz wyższe wymagania klientów, to wielkie wyzwanie dla młodych adeptów tej dziedziny.
Tylko dzięki nauce w tej klasie zdobędziesz odpowiednie kwalifikacje i doświadczenie.
Jako absolwent szkoły w zawodzie „Technik hotelarstwa” będziesz umiał fachowo i kompleksowo zaopiekować się gośćmi hotelowymi. Zorganizujesz im fascynujący pobyt i zadbasz o odpowiednie atrakcje, dzięki czemu będziesz doceniony przez współpracowników i szefów.
Będziesz gotowy podjąć pracę w dowolnych obiektach jak: hotele, ośrodki wypoczynkowe, zakłady uzdrowiskowe, pensjonaty, zajazdy, gościńce, schroniska i kwatery prywatne.
Atrakcyjność tego zawodu, to możliwość pracy w niezwykłych miejscach, jak współczesna baza ruchoma: promowa, żeglugowa, kolejowa, lotnicza, rotele, seatele, aguatele, flytele i inne.
Absolwenci znajdują pracę w administracji, w branżowych organizacjach i stowarzyszeniach. Dla stawiających na własny biznes to możliwość zdobycia pełnej wiedzy i umiejętności w zakresie świadczenia usług noclegowych.

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Zostań prawdziwym szefem kuchni! Bądź mistrzem smaku! Praktykuj u boku kucharzy z najlepszych restauracji i mistrzów cukiernictwa.
Zdobądź dodatkowe umiejętności w dziedzinie cukiernictwa, carvingu. Poznaj sekrety kuchni regionalnej i najnowsze trendy kulinarne na świecie.
Dzięki praktykom zawodowym w najlepszych restauracjach w regionie, tak jak inni nasi absolwenci świetnie odnajdziesz się na wymagającym rynku pracy.
Po zdaniu egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe otrzymasz dyplom w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, który honorowany jest w całej Unii Europejskiej i umożliwia pracę we wszystkich restauracjach, pubach kawiarniach, pensjonatach, domach wczasowych, szpitalach, sanatoriach, hotelach, przedszkolach itd.

Kelner
Kelner nie tylko serwuje potrawy i napoje. To wyjątkowy asystent konsumenta. Dba o estetykę miejsca posiłku. Nakrywa stoły z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia, z wykorzystaniem elementów dekoracyjnych (np. kompozycje kwiatowe). Doradza klientowi w sprawie jadłospisu, wartości odżywczych potraw i sposobu ich przyrządzania. Dobiera potrawy i napoje w zależności od wymagań dietetycznych i specyfiki kuchni regionalnej, staropolskiej i innych narodów. Po ukończeniu szkoły zdobędziesz dwie kwalifikacje: wykonywanie usług kelnerskich i organizacja usług gastronomicznych.
Dzięki dodatkowym kursom szybciej znajdziesz pracę w zawodzie barmana i baristy. Zdobędziesz niezwykłe umiejętności carvingera i florysty. Pokaż wszystkim jak wielką masz kulturę osobistą, która zaowocuje pracą
w renomowanych restauracjach hotelowych, kawiarniach, pubach i innych zakładach gastronomicznych. Ucz się praktyki wśród najlepszych w najznakomitszych restauracjach w całym kraju.

Technik ekonomista

Na tym kierunku nauczymy Cię jak prowadzić biuro, przygotowywać niezbędną dokumentację dotyczącą produkcji, obrotu i usług. Zdobędziesz również wiedzę na temat badania rynku, polityki zatrudnienia oraz sprzedaży towarów i usług. Dowiesz się, jak opracować efektywną strategię działania konkretnego podmiotu gospodarczego. Przygotujemy Cię zarówno do podjęcia ciekawej pracy, jak i kontynuowania nauki w zakresie ekonomii, zarządzania i marketingu.
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik ekonomista powinien
zostanie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1) planowania i prowadzenia działalności gospodarczej;
2) obliczania podatków;
3) prowadzenia spraw kadrowo-płacowych;
4) prowadzenia rachunkowości;
5) wykonywania analiz i sporządzania sprawozdań z działalności podmiotów prowadzących działalność gospodarczą.

 Technik fotografii i multimediów

Kim jest Technik fotografii i multimediów? To specjalista zajmujący się fotografowaniem, obróbką i wizualizacją obrazu. To osoba, która potrafi przenieść i utrwalić obraz z aparatu fotograficznego na kartkę papieru oraz posiada wiedzę z zakresu tworzenia projektów multimedialnych.
 Zawód ten łączy umiejętności techniczne z wrażliwością na estetykę.
Pomimo ciągle rosnącej popularności fotografii, niewiele jest osób, które mogą pochwalić się państwowym dyplomem w tym zawodzie. Wyróżnij się! Zostań wykwalifikowanym technikiem fotografii.
Rób to, co lubisz i zarabiaj na tym!

Technik informatyk

To zawód przyszłości. informatyk to człowiek wszechstronny, który nie tylko zna się na sprzęcie, ale także na oprogramowaniu. To człowiek, który musi być gotowy do podejmowania nowych zadań, wyzwań oraz zdobywania nowych doświadczeń
Technik informatyk diagnozuje oprogramowanie, projektuje strony internetowe, tworzy aplikacje internetowe, projektuje i tworzy sieci komputerowe, projektuje bazy danych, instaluje oprogramowanie, korzysta z literatury technicznej, pisze pogramy w różnych językach programowania, dobiera sprzęt do konkretnych sytuacji, podejmuje i rozlicza działalność gospodarczą.
Efekt pracy technika informatyka może przybrać postać zdiagnozowanego i prawidłowo działającego komputera, prawidłowo skonfigurowanych i bezbłędnie działających urządzeń peryferyjnych. Technik informatyk może wykonać projekt i implementację sieci komputerowej. Reprezentanci tego zawodu projektują, tworzą oraz administrują  stronami WWW i systemami zarządzania treścią, programują aplikacje desktopowe internetowe oraz mobilne. Zajmują się także projektowaniem, tworzeniem, administracją i użytkowaniem baz danych.


Dostępne miejsca:

Nazwa Opis Liczba wolnych miejsc
KELNER TG.10 - wykonywanie usług kelnerskich
TG.11 - organizacja usług gastronomicznych

Przedmioty punktowane: Biologia, Język angielski, Język polski, Matematyka
20
TECHNIK EKONOMISTA AU.35 - planowanie i prowadzenie działalności w organizacji
AU.36 - prowadzenie rachunkowości

Przedmioty punktowane: Historia, Język angielski, Język polski, Matematyka
25
TECHNIK FOTOGRAFII I MULTIMEDIÓW AU.23 - rejestracja, obróbka i publikacja obrazu
AU.28 - realizacja projetów multimedialnych

Przedmioty punktowane: Geografia, Język angielski, Język polski, Matematyka
25
TECHNIK HOTELARSTWA TG.12 - realizacja usług w recepcji

TG.13 - Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

Przedmioty punktowane: Geografia, Język angielski, Język polski, Matematyka
25
TECHNIK INFORMATYK EE.08 - montaż i eksploatacja systemów komputerów, urządzeń peryferyjnych i sieci
EE.09 - programowanie, tworzenie i administrowanie stronami internetowymi i bazami danych

Przedmioty punktowane: Historia, Język angielski, Język polski, Matematyka
20
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTROMOMICZNYCH TG.07- przygotowanie i wwydawanie dań
TG.16 - organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Przedmioty punktowane: Biologia, Język angielski, Język polski, Matematyka
25

Przykładowe zdjęcia:

Mapa

Rekrutacja ID: 134; Wersja: 9.137.297.1641 Harmonogram ID: 700;